17362894_10154658636369888_795448574692056142_n

Hello, ez itt a TEK, a Társadalomelméleti Kollégium.
Nálunk olyan megközelítésből tanulhatsz a társadalomról, amilyenből az egyetemen nem. A hivatalos narratívák kritikáját, az elnyomások struktúráját, az egyenlőtlenségek rendszerét. Főbb témáink a politikai gazdaságtan, a posztkoloniális elméletek, a gender studies, a posztmodern, a városkutatás és egy kicsit a zöld, de igazából nincs olyan jelenség, amit ne lenne lehetséges és érdemes kritikai pozícióból vizsgálni. Ez a tudás adja alapját kurzusainknak (köreinknek), előadásainknak, konferenciáinknak, köteteinknek és a Fordulat nevű folyóiratunknak (www.fordulat.net).
Olyan akadémiai és aktivista projektek kapcsolódnak hozzánk, mint az A Város Mindenkié (AVM), az Utcajogász, a Helyzet Műhely, a Kritikai Városkutatás Műhely, a Hallgatói Hálózat, a K-Monitor és a Gólya.
Ez egy közösség. Közösen hozunk döntéseket, tanulunk, olvasunk, főzünk, csinálunk rumlit, bulizunk alszunk, próbáljuk felkelteni egymás. Mindezt a Ráday utcai koli ötödik emeletén.

A 2017-es felvételi időszakunk pedig elkezdődött, a kérdéseket és minden információt a lenti dokumentumban találsz:
goo.gl/sbRrbe

Ha egy dolgot megszüntethetnél a világon, mi lenne az?
Fel lehet valakit szabadítani akarata ellenére?
Hol kezdődik a vidék?
Elnyomás a szőrtelenítés?
Mi magánügy?
Van különbség a szerencsejáték és a tőzsdézés között?
Mi van akkor, ha a cigányok szegregált iskoláért tüntetnek?
Szabad-e beverni egy nácinak?
Kinek szól a művészet?
Mit szolgál és véd a rendőrség?
Milyen közügyet nem szabadna semmiképpen szakemberekre bízni?
Mikor szentesíti a cél az eszközt?
Mitől civilizált egy társadalom?

Felvételi: goo.gl/sbRrbe
Ezek a felvételi kérdéseink, amiken keresztül szeretnénk megismerni téged, és a gondolkodásod. Arra kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet és küldd el nekünk a felvételi dokumentumban leírt módon a leadási határidőig. Ezenkívül személyesen is leadhatod a Ráday utcai Földes Ferenc Kollégium V. emeletén vagy akár oda is adhatod egy szembejövő tekesnek.
A második lépcső a szóbeli felvételi lesz, melyre április második felében (részletek a kérdőívben) kerül sor, és körülbelül 45 percet vesz majd igénybe.

Leadási határidő: április 9.
Szóbelik időpontja: április 19-28.
Bevonó tábor: március 31-április 2. https://www.facebook.com/events/258993594559524/

Ha bármilyen kérdésed van, írj a hello@tekesek.hu címre, vagy a Facebook oldalunknak!

Korábbi eseményeinket megtalálhatod a Facebookunkon (fb.com/tekesek), a tekes mindennapokat az instagramunkon tudod követni (instagram.com/tekesek), az előadásainkról készült felvételeket megtalálhatod a Vimeónkon (vimeo.com/tekesek), a TEK-kel kapcsolatos további információkat pedig a Tumblrünkön (tekesek.tumblr.com) és a honlapunkon (tekesek.hu) találhatsz!


Közzétéve: 2017-03-30
Kapcsolódó diákszervezetek: