Ismered az érzést, amikor hirtelen beugrik a tökéletes riposzt, ami döntő érv lehetett volna egy világmegváltó beszélgetésben, de csak napokkal a vita után jutott eszedbe? Idegesítő, igaz? Jó hírünk van: nálunk megtanulhatsz bármilyen vitát megnyerni. Bármikor.

A formális vitázás fejleszti a kritikai gondolkodást és az elemzői készséget, ösztönöz aktuális közéleti dilemmákban való elmélyülésre, valamint hatékonyan csiszolja az érveléstechnikát és a nyilvános beszéd képességét. Arra is megtanít, hogy tényleg meghallgass másokat, ne pusztán várj, amíg végre a tiéd a szó. Vitázóként képes leszel egy ügyet számos szemszögből megvizsgálni, így már néhány alkalom után úgy érezheted, hogy a világról eddig alkotott képed hiányos volt. Aggodalomra azonban semmi ok, a cél épp a tudatosság erősítése. Heti vitáink tárgyaként felmerülhet a demokráciától a környezetvédelmen át a zombikig minden, ami egy aktív, felelős értelmiségi fiatalt megmozgathat, a lendületes, spontán formátumnak köszönhetően pedig a folyamatos kihívás garantált.

A Corvinus Vitaklub hosszú utat járt be három évvel ezelőtti alapítása óta. Magyar nyelvű gyakorlóestjeink mellett tagjaink, bekapcsolódva az egyetemi vita globális hálózatába, számtalan nemzetközi versenyen remekeltek: Porto, Belgrád, Berlin, Split, Oxford, London, Manchester csak néhány az eddigi úti céljaink közül. Ezen kívül minden évben megrendezzük saját versenyünket, a világverő vitázókat és nagyágyú szponzorokat megmozgató Budapest Opent is, melyen öt kontinens többszáz diákját látjuk vendégül. Csatlakozz, és légy te a sikertörténet következő fejezete!

https://www.facebook.com/corvinusvitaklub


Közzétéve: 2014-07-30
Kategóriák: